Vacanță de câteva zile în Orașul Luminilor

Frumosul Paris îți pune la dispoziție tot ceea ce ți-ai putea dori de la o vacanță scurtă de două zile. Obiective superbe, activități speciale și momente de neuitat încărcate de peisajele de poveste, dar și de aromele savuroase ale preparatelor de patiserie.

Turnul Eiffel

Ce ar fi Parisul fără emblematicul Turn Eiffel? Construit de Gustave Eiffel pentru a comemora împlinirea a 100 de ani de la Revoluția Franceză, acesta a fost expus la Expoziția Universală de la Paris în 1889. La 324 de metri înălțime, este unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, cu aproape 7 milioane de vizitatori pe an, așa că un city break în Paris nu are cum să nu îți poarte pașii și aici.

Notre Dame

Unul dintre cele mai durabile simboluri ale Parisului: Catedrala Notre Dame, cunoscută și sub numele de Notre Dame de Paris, este o catedrală româno-catolică situată în jumătatea de est a Île de la Cîté. Obiectivul este considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură gotică franceză și europeană. Construcția catedralei a început în 1163 și a fost finalizată în 1345, iar intrarea acesteia este înconjurată de numeroase sculpturi și gargouille care împodobesc acoperișul.

Muzeul Luvru

Luvru este cel mai vizitat muzeu de artă din lume. Situată în inima Parisului, această clădire istorică este un fost palat regal cu o suprafață de 210.000 de metri pătrați, din care 60.600 sunt dedicați expozițiilor de artă. Muzeul este situat în Luvru, inițial construit ca o fortăreață, de către Filip al ÎI-lea la sfârșitul secolului al XII-lea. Rămășițele fortului pot fi văzute, și astăzi, în subsolul muzeului.

Arcul de Triumf

Sub magia arhitecturii romane antice, Napoleon l-a însărcinat pe Jean Chagrin cu proiectarea unui arc de triumf dedicat gloriei și armatei imperiale. Construit în secolul al XIX-lea, acesta este cel mai mare monument de acest gen din lume. Sculpturi impresionante îi împodobesc coloanele, iar bolțile sunt gravate cu numele a 558 de generali și mari victorii. Sub Arcul de Triumf se află Mormântul Francez al Soldatului Necunoscut, care este de asemenea un obiectiv de neratat.

Croazieră pe râul Sena

Vei avea posibilitatea să descoperi cea mai bună modalitate de a vizită „Orașul Luminilor” în timp ce te bucuri de o croazieră pe Sena,  pe care o recomandăm în special pe timpul nopții. Pe măsură ce soarele apune, monumentul se luminează încet. Priviți panorama în prim plan pentru a vă bucura de priveliștea Parisului: Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Pontul Alexandru al III-lea și multe altele. Toate acestea vă vor cuceri în mod sigur și vă vor face să vă doriți să vă întoarceți în acest oraș emblemă al Europei și al lumii.

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Beneficiile unui software de rezervări pentru afacerea ta în domeniul turismului

Tricourile imprimate NaNaNa - artă și stil inedit 

La primbare in Lefkada