Bucură-te de o experiență de neuitat în Shanghai!

Vrei să vizitezi un oraș impresionant din China? Shanghai este alegerea perfectă, așa că ia-ți biletele de avion cât mai repede!
            Cel mai mare oraș din China și cel mai populat din lume este Shanghai. Populația acestuia o depășește chiar și pe a multor țări, având 23 de milioane de locuitori. Unii spun că Shanghai este o țară într-o țară, dar orașul este încadrat ca o mare metropolă. Metropola este un important centru al lumii în ceea ce privește comerțul, tehnologia, serviciile financiare, cultura, moda, transporturile și media.
            Existența orașului Shanghai a început ca un mic oraș bazat pe pescuit și textile. Inițial nu se putea vorbi de o adevărată industrie textilă, deoarece toate accesoriile și hainele erau făcute manual pentru consum propriu. Abia în secolul XIX, Shanghai a crescut în importanță datorită poziției sale lângă Marea Chinei de Est întrucât permite pătrunderea mărfurilor în China. Datorită creșterii comerțului, s-au dezvoltat și celelalte ramuri și orașul a devenit tot mai cunoscut în lumea întreagă.
            Shanghaiul s-a dezvoltat datorită gândirii strategice pe care au avut-o conducătorii săi de-a lungul anilor. De exemplu, în anul 1554 ei au construit un zid de 10 m înălțime și 5 km lungime pentru a proteja așezarea de invaziile japoneze.
            Shanghaiul se mândrește pentru faptul că a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2010 datorită faptului că a avut cei mai mulți turiști pentru Evenimentul Word Expo. Aici a fost inaugurat și primul tren de mare viteză bazat pe levitație magnetică, numit MAGLEV.
            Piața Poporului reprezintă centrul comercial și cultural al orașului, fiind un loc plin de clădiri moderne și de zgârie-nori, reușind să integreze destul de bine fântâni frumos decorate și grădini pline de verdeață. În această zonă a orașului vei găsi și Primaria, Teatrul Mare, Muzeul Shanghai și Muzeul de Arte. Dacă vrei să cunoști esența orașului, ar fi bine să colinzi Bulevardul Nanjing, zona comercială cea mai cunoscută din China, plină de mall-uri, magazine de lux și restaurante foarte elegante.

            

Comments

Popular posts from this blog

Beneficiile unui software de rezervări pentru afacerea ta în domeniul turismului

Tricourile imprimate NaNaNa - artă și stil inedit 

La primbare in Lefkada