Monday, July 4, 2016

Avantaje ISO 14001Protejarea mediului inconjurator nu ar trebui sa fie preocuparea marilor fabrici, ci si a companiilor care sa gaseasca solutii prin care sa isi desfasoare activitatea in conditii mai prietenoase cu mediul si nu doar sa respecte legile impuse de stat. In acest scop se poate apela la certificarea ISO 14001, care implica firmele sa isi revizuiasca total activitatea si sa se determine gradul prin care se aduc prejudicii mediului. 

Acest certificat urmareste fiecare modalitate prin care sa se reduca cheltuielile, sa se consume mai putina electricitate si mai putina apa, iar astfel, profitul firmelor va fi unul mai mare. In plus, un mare avantaj este ca, la fel ca alte certificate, si ISO 14001 prin Isostandard este revizuit periodic, pentru a fi indeplinite toate tendintele actuale. 

Avantaje 

Fiecare activitate desfasurata va fi mai eficienta, angajatii se vor implica mai mult, dar vor avea si conditii mai bune de lucru, motiv pentru care vor deveni mai motivati. In primul rand se urmareste diminuarea poluarii si scaderea costurilor operatiunilor desfasurate, in timp ce deseurile trebuie gestionate in mod adecvat. 

Pe aceasta cale, mediul inconjurator va fi mai bine protejat, fara a fi afectat de deseuri periculoase, iar prin controlarea cantitatii de deseuri, toata lumea are de castigat. Insa lista avantajelor face referire si la clienti, furnizori sau colaboratori, deoarece acestia vor sti ca au de-a face cu o companie serioasa, preocupata de protejarea celor din jur. Produsele eco sunt la mare cautare in ziua de azi, iar acestea aduc profituri mari, astfel ca ISO 14001 este bine venit in aceste conditii.

Conducerea firmelor va avea parte de numeroase avantaje, intrucat se va obtine un profit ridicat, se stabilesc relatii mult mai stranse cu toate companiile de asigurari, se diminueaza riscurile la care se supun atunci cand isi desfasoara activitatea si se elimina costurile suplimentare si inutile.

No comments:

Post a Comment