Ce se poate vizita in Rio de Janeiro


Putine destinatii din lume sunt la fel de animate si pline de viata precum Rio de Janeiro, oras localizat in sud estul Braziliei si care este cel mai vizitat din intreaga America de Sud. Rio promite o multime de atractii si activitati, incepand de la munti faimosi, numeroase monumente, plaje cunoscute la nivel mondial si, bineinteles, celebrul carnaval organizat in luna februarie a fiecarui an. Orasul este inconjurator de cateva atractii naturale, iar printre acestea merita amintite Muntele de Zahar sau plajele Ipanema sau Copacabana.

De asemenea, cei care isi doresc sa scape de strazile aglomerate se vor putea orienta catre Parcul National Tijuca, care reprezinta una dintre cele mai mari paduri urbane din lume. Asadar, cei interesati de zboruri spre Rio de Janeiro trebuie sa isi pregateasca cu minutiozitate itinerariile, intrucat vor fi intampinati de multe surprize.

Plaja Prainha
Turistii care isi doresc sa se relaxeze pe un petic de plaja in Rio, se pot orienta catre Prainha, aceasta avand forma de semiluna. In comparatie cu Ipanema sau Copacabana, plaja Prainha este mult mai putin aglomerata, in special in weekenduri si se remarca prin apa turcoaz, nisipul fin si valuri excelente pentru pasionatii de surf.

Maracana
Chiar daca esti pasionat sau nu de sport, in special de fotbal, nu ai cum sa ratezi stadionul Maracana care reprezinta una dintre principalele atractii din Rio. Atunci cand a fost deschis initial in 1950 avea o capacitate de aproape 200.000 de spectatori, insa cifra a fost redusa treptat din motive de securitate. De asemenea, a fost reconstruit in 2014 pentru a fi pregatit de gazduirea mai multor meciuri din cadrul Campionatului Mondial, iar la ora actuala poate gazdui 80.000 de spectatori, fiind cel mai mare stadion din America de Sud, astfel ca cine alege zboruri spre Rio de Janeiro nu trebuie sa il rateze.

Comments

Popular posts from this blog

Beneficiile unui software de rezervări pentru afacerea ta în domeniul turismului

La primbare in Lefkada

Tricourile imprimate NaNaNa - artă și stil inedit